U bent nu hier: Bewonersinitiatieven

BewonersinitiatievenEen duurzaam haarlem doe je samen!

 

Wil je samen met anderen werken aan een klimaatneutrale stad? Dan zijn er in Haarlem legio mogelijkheden!

Om je een idee te geven van wat we allemaal al deden de afgelopen vijf jaar, hierbij een korte film van De Groene Mug met als titel: 'Een duurzaam Haarlem doe je samen'.

Kennemer Energie

 

Samen met jou, andere lokale initiatiefnemers, dakeigenaren, ondernemers én gemeenten realiseert Kennemer Energie collectieve zonnestroom-installaties. Doe ook mee! Met elkaar maken we voordelige schone energie voor iedereen beschikbaar.
 

Lees meer>

 

 Bewonersinitiatieven Haarlem

Verspreid over de stad zijn diverse Haarlemmers actief op de thema’s duurzame energieopwekking en energiebesparing. Bekijk de buurtinitiatieven of kijk wat de mogelijkheden zijn om een eigen initiatief te starten in jouw wijk.

 

Lees meer >

De Opgewekte Woning Club helpt woningeigenaren met het opstellen van een maatwerkplan voor de verduurzaming van de eigen woning. Tijdens deze cursus ga je samen met je buren aan de slag met handige tools en onderzoekjes om inzicht te krijgen in je energieverbruik. Vervolgens wordt je wegwijs gemaakt in de grote en kleine maatregelen die je in je woning kunt nemen om je energieverbruik te verminderen. Haal nu ook de Opgewekte Woning Club naar jouw wijk!

 

Lees meer >

Stads Garage

 

 

De Stadsgarage is de plek om gelijkgestemden te ontmoeten en samen tot slimme oplossingen te komen voor diverse maatschappelijke thema’s. Het “16 gezamenlijke zonnestroomdaken in 2016”-project brengt initiatiefnemers en dakeigenaren bij elkaar voor het opzetten van gezamenlijke zonnestroomdaken. Ben jij geïnteresseerd om een initiatief te starten of heb je misschien een dak in de aanbieding?

Lees meer >