-

Deel de buzz...

-
U bent nu hier: Bewonersinitiatieven > De Stadsgarage

De Stadsgarage 

De Stadsgarage; maar liefst 20 gezamenlijke zonnestroomdaken sinds de start in 2016.

In Haarlem staat zowel het eerste gezamenlijke zonnestroomdak van Noord-Holland: Seinwezen in het Garenkokerskwartier, als het grootste van Nederland: De Fablohal in het Ramplaankwartier. Een dergelijke constructie biedt Haarlemmers zonder (geschikt) dak de mogelijkheid om, samen met anderen, toch duurzame energie op te wekken. Namelijk, via zonnepanelen op het dak van een ander!

 

 

 

 


Bekijk de film op You Tube
.

De twintig initiatieven zijn er vier meer dan het initiatief “16 gezamenlijke zonnestroomdaken in 2016” had beoogd. De reeds gerealiseerde daken zijn goed voor bijna 2.000 collectieve zonnepanelen. Hierdoor is Haarlem de stad in Nederland met de meeste collectieve zonnestroomdaken van Nederland!

Het project begon met de uitdaging aan het adres van milieuwethouder Sikkema dat er 16 collectieve zonnedaken in 2016 zouden komen. Het project is uitgegroeid tot de oprichting van het collectieve energiebedrijf ‘Kennemer Energie’. Dit bedrijf gaat met ondersteuning van de Stadsgarage verder met het bouwen van collectieve zonnestroomdaken – en waar mogelijk met andere duurzame energieprojecten.


Meedoen?
Zelf een initiatief starten voor een gezamenlijk zonnestroomdak in jouw buurt? Meedoen met een reeds bestaand initiatief? Of ben je misschien dakeigenaar en wil je je dak ter beschikking stellen?
Meld dan je interesse bij de Stadsgarage: redactie@stadsgaragehaarlem.nl .