-

Deel de buzz...

-
U bent nu hier: Bewonersinitiatieven > Kennemer Energie

Kennemer Energie collectieve zonnestroom-installatiesSamen met jou, andere lokale initiatiefnemers, dakeigenaren, ondernemers én gemeenten realiseert Kennemer Energie collectieve zonnestroom-installaties. Doe ook mee! Met elkaar maken we voordelige schone energie voor iedereen beschikbaar.

 

Wil je wel duurzame energie, maar heb je geen geschikt dak voor zonnepanelen? Kennemer Energie helpt (in opdracht van de gemeente Haarlem) bij de realisatie van collectieve zonnedaken voor bewoners, instellingen en bedrijven. Bewoners zonder geschikt dak kunnen op deze manier, samen met buurtbewoners, toch duurzame energie opwekken via het dak van een ander. Het doel van Kennemer Energie is  100.000 zonnepanelen op grote daken te hebben in 2030.

Particulieren en initiatieven uit Haarlem en de regio Kennemerland gebruiken de kennis en kunde van Kennemer Energie om samen lokaal duurzame energie op te wekken én af te nemen. Zo werken bewoners, bedrijven, maatschappelijke instellingen en de gemeente samen aan een duurzame leefomgeving en een klimaatneutrale stad.

 

Storyboard lancering Kennemer Energie @ Seinwezen juni 2016Kennemer Energie

 

 

 

 

 

 

-        

 

  

 

 

Storyboard lancering Kennemer Energie @ Seinwezen juni 2016

 

Doe ook mee!

Wil je met buurtgenoten samen duurzame energie opwekken? Start dan een ‘Zonne-Energie Team’ en ga op zoek naar een groot dak in de buurt. Kennemer Energie helpt bij het organiseren en heeft alle kennis in huis om jullie zonnedak sneller te realiseren en na oplevering te ondersteunen. Op die manier hou je genoeg energie over om samen andere duurzame projecten in jullie wijk te realiseren.

 

Ben je ondernemer of heb je een organisatie met een groot dak? Dan helpen we je graag om - voor eigen gebruik én voor de buurtbewoners – lokale zonne-energie op te wekken. Een mooie manier om je organisatie te verduurzamen en tegelijkertijd de band met medewerkers, klanten, omwonenden en andere stakeholders te versterken.

 

 

 Zonnecoöperaties in Haarlem (2015)

 

Meer weten?

Kennemer Energie is in Haarlem en omgeving bezig met de begeleiding en realisatie van verschillende duurzame energieprojecten. Wil je ook samen aan de slag, overweeg je om lokale energie af te nemen of heb je een groot dak? Kijk  op de website of bel 06 - 17144908.

 

Kijk ook eens op de duurzame initiatievenkaart van Haarlem om te zien of er in jouw buurt al een energiecoöperatie of zonne-energieteam actief is waarbij je je kunt aansluiten.

 

Collectief zonnestroomdak van Haarlem Noorderlicht op dak van Prins staal

 

-          Collectief zonnestroomdak van Haarlem Noorderlicht op dak van Prins staal