-

Deel de buzz...

-
U bent nu hier: Duurzaam vervoer > Bewaakte fietsenstallingen

Bewaakte fietsenstallingen 

Winkelen in de stad of naar een museum? Maar geen plek in een fietsenrek? U kunt gratis uw fiets stallen in de bewaakte en overdekte fietsenstallingen op de Botermarkt (vlakbij V&D), in de Smedestraat (bij de Grote Markt) en in de Tempelierstraat (vlakbij Houtplein). In de fietsenstallingen kan ook een brommer voor € 0,70 per keer.

 

Op de kaart hierboven kun je zien waar deze bewaakte fietsenstallingen in Haarlem zijn. Klik op de + en - om in- en uit te zoomen. Klik op het icoon linksboven voor een overzicht. Klik op het icoon rechtsboven om de kaart in het groot te zien.

 

Openingstijden Smedestraat
Ma t/m wo: 7.30 – 24.00 uur
Do: 7.30 uur - 2.00 uur
Vrij / za: 8.30 – 5.00 uur
Koopzondagen: 11.00 - 18.00 uur

 

Openingstijden Botermarkt
Ma t/m wo: 8.00 - 20.00 uur (oktober tot en met april)
Ma t/m wo: 8.00 - 24.00 uur (mei tot en met september)
Do t/m za: 8.00 uur - 24.00 uur
Koopzondagen: 11.00 - 18.00 uur

De stallingen Botermarkt en Smedestraat zijn ook geopend tijdens sommige grote evenementen. Let op de aankondigingen in de Stadskrant of informeer bij de stalling zelf.

 

Openingstijden Tempelierstraat (de Blauwe Tram)

Ma t/m wo: 7.00 - 20.00 uur

Do / vrij: 7.00 - 22.00 uur
Za 9.00 - 22.00 uur
Niet open op koopzondagen

Fietsenstalling Tempeliersstraat heeft extra services. Zo zijn er 2 oplaadpunten voor elektrische fietsen en 10 speciale rekken voor fietsen met een afwijkende maat.


Jacobijnestraat (naast Stedelijk Gymnasium)
Alleen zaterdag: 11.00 - 19.00 uur
Niet open op koopzondagen

Bij deze stalling is nachtstalling niet mogelijk. Toch uw fiets laten staan? Neem contact op met Spaarnelanden (via stalling Smedestraat of 023 7517 200).

 

Fietsen stallen bij het station

 • Fietssouterrain Haarlem CS

  Onder het busplatform van het Stationsplein-Zuid is een (fiets)stallingskelder voor 5.020 fietsen. Het fietssouterrain is toegankelijk vanaf de Kruisweg. Voetgangers kunnen ook via een ingang midden op het stationsplein naar het fietssouterrain. Met de trap vanuit het souterrain komt u meteen in de westelijke stationsgang. Zo bent u snel op de perrons. Het fietssouterrain is open van 5.00 uur 's ochtends tot 2.00 uur 's nachts.

  Het stallen van uw fiets in het fietssouterrain is gratis. Bromfietsen, snorfietsen en bakfietsen passen niet in de rekken. Ze zijn daarom niet toegestaan in het fietssouterrain. Hiervoor is een aparte plek aan de Jansweg, langs de spoordijk ten noorden van het CWI-gebouw.

 •  

 • Fietsgevels Kennemerplein

  De fietsgevel heeft circa 1.700 plekken. Vanaf de 3e etage heeft u rechtstreeks toegang tot perron 8. De fietsgevel heeft geen toezicht en is 24 uur per dag toegankelijk. Onder de trappen is een beperkt aantal plekken voor uitzonderlijke fietsen. Deze zones zijn aangegeven als een vak. Via de begane grond is een extra ruimte beschikbaar voor afwijkende fietsen. Deze zone ligt rechtsachter de fietsgevel en achter het Kennemerplein nr. 2.

 •  

 • CWI stalling
  Tussen de spoordijk en het CWI-gebouw (Jansweg 15) is een openlucht stalling voor 600 plekken. De stalling is 24 uur per dag toegankelijk. In deze stalling is geen toezicht. Op deze locatie kunnen ook ongeveer 50 brom-/snor- of bakfietsen en andere afwijkende fietsen losstaand gestald worden.

 •  

 • Fietsvakken Jansweg
  In de fietsvakken langs de Jansweg kunnen ongeveer 320 fietsen staan. Plaats uw fiets in het vak. Zo blijven de looppaden toegankelijk.

 •  

 • NS-Fietscarré
  Onder de rijtuigkap aan het Stationsplein bevindt zich de toegang tot het NS-fietscarré. Deze stalling is bewaakt. U kunt hier stallen tegen vergoeding van een dagtarief. De stalling is in beheer bij de NS.