U bent nu hier: Duurzaam wonen

Duurzaam wonenEnergie besparen is makkelijk, als je weet waarop je moet letten. Energiebesparing helpt het klimaat, voorkomt vervuiling en spaart kostbare grondstoffen. En het scheelt je ook nog eens geld.
Als je met jouw woning aan de slag gaat, vindt de gemeente het belangrijk dat je het op basis van goed advies doet. Zeker voor een oudere woning (een monument of een woning die voor de oorlog is gebouwd) is dat belangrijk. Er zijn al veel Haarlemse adviseurs die dit kunnen doen. Zij hebben zich verenigd in de Huizenaanpak.


Er zijn ook bewoners en bedrijven die de hele wijk enthousiast maken om samen aan de slag te gaan zoals de Groene Ambassade in Haarlem Oost, Coöperatie DE Ramplaan, Coöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier, Spaarnezaam in het centrum en Haarlem Noorderlicht in Haarlem Noord. Het aantal bewonersinitiatieven in Haarlem groeit nog steeds! Bekijk welk initiatief in jouw buurt actief is via www.degroenemug.nl/bewonersinitiatieven.


In een heel aantal Haarlemse wijken kunnen woningeigenaren mee gaan doen met de Opgewekte Club. Meld je hier aan als je samen met je buurtgenoten aan de slag wilt om jouw huis te verduurzamen en met een huizendokter een maatwerkplan voor je woning wilt maken.


Je kunt een duurzaamheidslening van de gemeente aanvragen. Je kunt voor de verbouwing van de woning een bedrag lenen tussen €2.500 en €15.000. Kijk hier voor meer informatie.


Benieuwd hoe je het beste kan beginnen of verdere stappen kan zetten? Klink op een van de pagina's links in het menu en lees verder.