-

Deel de buzz...

-
U bent nu hier: Duurzaam wonen > Aardgasvrij Haarlem > SpaarGas

SpaarGasHoe krijgen we het Ramplaankwartier zoveel mogelijk aardgasvrij?

Met die vraag gaat Duurzame Energie Ramplaankwartier aan de slag. Samen met de gemeente en de Technische Universiteit Delft zijn ze het project SpaarGas begonnen.  In 2017 wordt  de technische haalbaarheid onderzocht.  De vraag is welke alternatieven voor aardgas interessant zijn voor de wijk. Het liefst in combinatie met lagere maandlasten en meer comfort in huis.
 
“Aardgasvrij, dat betekent een energietransitie, te vergelijken met de transitie van kolen naar gas in de jaren zestig. Het besef dringt nog langzaam door in ons land maar de Ramplaan zou de Ramplaan niet zijn als zij niet als eerste daarbij actief betrokken is. De Ramplaan is een duurzame top-wijk.
In Haarlem willen we in 2030 klimaatneutraal zijn. Het is een ambitieus streven waarbij we de stad hard nodig hebben. De gemeente is blij met de verschillende Haarlemse wijkinitiatieven en met de Ramplaan in het bijzonder; een wijk die maximaal wil verduurzamen en graag koploper wil zijn in duurzame oplossingen. Daarom verbaast het mij niets dat juist tussen de TU Delft en de stichting DE Ramplaan een samenwerking is ontstaan om de wijk voor te bereiden op een aardgasvrije toekomst. Het gaat om een haalbaarheidsonderzoek waaraan ook de gemeente meewerkt. De stichting gaat zeer zorgvuldig om met het betrekken van buurtbewoners in de plannen. De gemeente is daarmee erg blij
.”

Cora-Yfke Sikkema, Wethouder Duurzaamheid - Gemeente Haarlem

Kijk voor meer informatie en om u aan te melden op: www.spaargas.nu