U bent nu hier: Duurzaam wonen > Energie besparen

Energie besparenDoor je huis beter te isoleren, woon je comfortabeler, zorg je voor minder CO2-uitstoot en dalen je vaste lasten. Als je spaargeld hebt, is woningisolatie een verstandige en rendabele investering. Ook als je geen spaargeld hebt zijn er mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op de pagina Financieringsmogelijkheden of lees verder op de website van Milieu Centraal.

 

Door je huis efficiënt en selectief te verwarmen bespaar je gas en energiekosten. Een eenvoudige ingreep als een waterbesparende douchekop heb je al in enkele maanden terugverdiend. Zuinige hr-107 combiketels zijn standaard geworden. Met zonneboilers of hybride warmtepompen is een volgende stap te zetten. Kijk voor meer informatie bij Milieu Centraal.

 

  • Start met het uitvoeren van je eerste energiezuinige maatregel via het Duurzaam Bouwloket.
  • Is je huis voor de oorlog gebouwd of is het een monument en wil je een pakket met maatregelen laten uitvoeren? Neem contact op met de Haarlemse Huizenaanpak.
  • Is je woning na de oorlog gebouwd en wil je een pakket met maatregelen laten uitvoeren? Neem contact op met Hoom.
  • Wil je liever samen met een groep buurtgenoten aan de slag om je woning te verduurzamen? Dat kan met de Opgewekte Woning Club.
  • In de showroom van DRZM kunt u zelf ervaren hoe een duurzame verbouwing eruit ziet.

 

Actietarief energiebesparende en duurzaamheidsmaatregelen
Bewoners uit Haarlem kunnen profiteren van een actietarief voor energiebesparende en duurzaamheidsmaatregelen. Dit aanbod werd georganiseerd door bewonersinitiatief de Groene Ambassade. Wanneer je bij de offerte meldt dat je via de Groene Ambassade bij hen terecht bent gekomen, zullen zij het actietarief hanteren. De bedrijven zullen vrijblijvend langskomen om een offerte op te maken op basis van de in hun inschrijving vermelde prijzen en materialen.


Bekijk een overzicht van het aanbod hier, op de website van het Duurzaam Bouwloket.

 

Voor overige vragen over energiezuinige maatregelen kun je contact opnemen met de helpdesk van het Duurzaam Bouwloket.

 

 

Hoe beter de isolatie van je huis, hoe belangrijker goede ventilatie is. Ventileren kost energie maar dat is geen verspilling. Lees hier hoe je de lucht in jouw huis gezond houd zonder onnodig veel warmteverlies. Kijk voor meer informatie bij Milieu Centraal.