-

Deel de buzz...

-
U bent nu hier: Duurzaam wonen > Groen > Groene daken

Groene daken



De Dakdokters

Een dak is meer dan enkel de afdichting van je woning. Je kunt er een groen dak, een daktuin, een dakpark, een polderdak van maken, rooffood verbouwen of je groene dak combineren met zonnepanelen. De Dakdokters weten er alles van. Kijk op de website www.dakdokters.nl en lees verder.

 

Subsidie voor groene daken

Op dit moment is er geen subsidie beschikbaar voor groene daken.

 

Vergunning voor een groen dak

Vergunningplicht of -vrijheid is afhankelijk van de situatie en locatie. Bijvoorbeeld of het groene dak ook belopen en gebruikt gaat worden als daktuin, want in dat geval is er altijd een (omgevings-)vergunning nodig. Wanneer dat niet het geval is, en het groen alleen bedoeld is als duurzame en water-opnemende ‘dakbedekking’ dan kan aanleg zonder vergunning, wanneer de locatie buiten het beschermde stadsgezicht ligt. Binnen het beschermde stadsgezicht is al snel een omgevingsvergunning nodig, omdat het aanzicht van het dak wijzigt.

 

Met een informatieverzoek die op verschillende plekken op haarlem.nl te vinden is, kun je een locatie-gerichte vraag stellen over de eventueel van toepassing zijnde vergunningsplicht. Een dergelijk informatieverzoek is bedoeld om voorafstemming te hebben, voorafgaand aan het indienen van eventueel noodzakelijke (vergunning-)aanvragen.

 

Ook wanneer er geen vergunning nodig is, zal er in ieder geval aandacht voor de (dak-)constructie nodig zijn, omdat er naar verwachting een aanzienlijke gewichtstoename zal zijn, door een aan te brengen groenpakket.