-

Deel de buzz...

-
U bent nu hier: Duurzaam wonen > Haarlem wordt steeds gasvrijer > Aardgasvrije documenten

Aardgasvrije documenten  • Versnelling van het duurzaamheidsprogramma


    In deze informatienota geeft het duurzaamheidsteam aan wat er nodig is om het duurzaamheidsprogramma versneld uit te voeren. De gemeente Haarlem heeft een hoge ambitie met het duurzaamheidsbeleid, zelfs hoger dan die van het Rijk. Haarlem wil al in 2030 klimaatneutraal zijn. Daarvoor moeten grote stappen worden gezet.


  • Rapportage ‘’Haarlem zonder aardgas” door CE Delft

    Onderzoeksbureau CE Delft deed onderzoek naar hoe Haarlem zonder aardgas kan. Uit het onderzoek blijkt dat in een stad als Haarlem met veel oudere woningen een warmtenet het beste middel is om te komen tot een aanzienlijke energiebesparing. De komende jaren moeten er in Haarlem drie grote collectieve warmtenetten worden aangelegd. Een warmtenet is een netwerk van leidingen dat warm water levert aan alle aangesloten woningen. Dit moet bijdragen aan een stad die in 2040 geheel zonder aardgas kan.

  • Routekaart Haarlem aardgasvrij 2040

    Het college wil dat Haarlem in 2040 aardgasvrij is. Dat betekent dat we onze huizen op een andere manier moeten gaan verwarmen. Hoe gaat Haarlem dat aanpakken? Met de routekaart is nu inzichtelijk wat dat voor de stad betekent.