-

Deel de buzz...

-
U bent nu hier: Duurzaam wonen > Woning verduurzamen > Energieneutraal huis

Energieneutraal huisJe ziet ze steeds vaker: huizen met nul energie op de meter. Vaak zijn het nieuw te bouwen woningen, maar ook bestaande huizen zijn te upgraden. Zulke huizen zijn extreem duurzaam. En voor je hypotheek mag je een hoger bedrag lenen. Kijk voor meer informatie bij Milieu Centraal.

  • Woon je in een rijtjeshuis uit de jaren 50-80? Dan kun je meedoen met Ons huis verdient het. (Ons Huis Verdient Het is een meerjarig innovatieprogramma dat wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.)

 

  • Energieneutraal bouwen: hoe doe je dat eigenlijk? Wat komt daarbij kijken en wie heeft er ervaring mee? Huis vol Energie.nl is een landelijk community platform voor particuliere woningeigenaren die de ambitie hebben hun huis energieneutraal te verbouwen.

 

  • Je kunt ervaringen delen bij Haarlemmers die hun woning al (bijna) energieneutraal hebben verbouwd: meld je bij de Energiepioniers Haarlem.

 

Voor overige vragen over energieneutraal verbouwen neem je contact op met de gemeente Haarlem via milieu@haarlem.nl.


Hoe beter de isolatie van je huis, hoe belangrijker goede ventilatie is. Ventileren kost energie maar dat is geen verspilling. Lees hier hoe je de lucht in jouw huis gezond houdt zonder onnodig veel warmteverlies. Kijk voor meer informatie bij Milieu Centraal.