U bent nu hier: Groene Gids

Groene GidsDe Groene Gids: puur en eerlijk

Bent u op zoek naar een ecologisch verantwoord cadeau, biologische babykleding, fairtrade koffie of een duurzame bos bloemen? Haarlem heeft een groot aantal winkels en ook bedrijven waar eerlijke, pure producten worden verkocht en gemaakt. Zo kunt u uw boodschappen nog duurzamer doen of uw huis nog energiezuiniger verbouwen.


Duurzame winkels
In de Groene Gids vindt u bedrijven die voldoen aan een betrouwbaar milieukenmerk of op andere wijze aantonen dat zij duurzaam handelen. In de gids vindt u onder andere cadeauwinkels, restaurants, natuurvoedingswinkels, kinderkledingwinkels en drukkerijen. De gids is verdeeld in zeven categorieën. Zo vindt u bij ‘(ver)bouwen en wonen’ aannemers en loodgieters die gespecialiseerd zijn in energiebesparingsmaatregelen aan uw huis.
 

Meer puur en eerlijk
De Groene Gids is nu nog een greep uit het totale aanbod van pure en eerlijke winkels, restaurants en bedrijven. Uw favoriet of uw bedrijf gemist? Haarlemse bedrijven met een milieukeurmerk kunnen kosteloos in de Groene Gids. U kunt dan uw eigen Groene Gids-pagina bijhouden op deze website. Op uw pagina is ook ruimte voor het plaatsen van aanbiedingen van uw bedrijf. Interesse? Meld u hier aan. U kunt hier uw gegevens invullen. 

 

 

Wat is "biologisch"?

 

 "Biologisch" is geen loze reclamekreet. In Europese wetgeving is heel precies vastgelegd wanneer voedsel biologisch mag heten. Zo zijn bepaalde bestrijdingsmiddelen en kunstmest verboden bij de teelt. Ook op andere manieren wordt er zo veel mogelijk rekening gehouden met milieu en dier.

  

 

Biologisch is te herkennen aan het Europese bio-logo. Dit logo is verplicht op voorverpakte biologische producten. Op veel producten staat ook het Nederlandse Eko-keurmerk, dat min of meer gelijk is aan het Europese logo.