-

Deel de buzz...

-
U bent nu hier: Groene Gids > Kleding en Uiterlijk > Kaatje Katoen

Kaatje KatoenKaatje Katoen

24 uur per dag, 7 dagen per week.
0317-310183 (ma-di-do-vr)
www.kaatjekatoen.nl
klantenservice@kaatjekatoen.nl

Vier vrouwen met een missie, zo begon Kaatje Katoen in 1992. Vrouwen met veel ervaring door hun luierservice én het gebruik van katoenen luiers bij hun eigen kinderen. Samen met lokale consulenten willen de vier vrouwen het begrip “wasbare luier” groot maken in Nederland en de vooroordelen de wereld uit helpen. Zij maken zich ernstige zorgen over het feit dat kinderen zo laat zindelijk zijn. Daarnaast is een gezond milieu natuurlijk van wezenlijk belang: als de vervuiling doorgaat, hebben de kinderen van onze kinderen geen toekomst meer.

 

 Kaatje KatoenKaatje KatoenKaatje Katoen

 

Voordelen van wasbare luiers
Wegwerpluiers zorgen voor enorm veel afval (500 á 600 kg per baby per jaar) en zitten vol chemicaliën. Dit afval kan bespaard worden door het gebruik van wasbare luiers. De milieubelasting van wegwerpluiers is namelijk wel zeven keer hoger dan die van wasbare luiers! Daarnaast bespaar je met wasbare luiers minimaal 500 euro per luierperiode per kind en zijn ze beter voor de billetjes.
 

Veel mensen denken bij wasbare luiers nog aan de oude hydrofieldoeken, die je moet vouwen, met een plastic overbroekje. Deze doeken zijn verleden tijd. Tegenwoordig zijn wasbare luiers veel moderner. De wasbare luiers zijn makkelijk in gebruik en verkrijgbaar in vrolijke kleurtjes en printjes.

 

Kaatje Katoen
Kaatje Katoen is een webwinkel waar deze vrolijke luiers te koop zijn. De wasbare luiers worden, voordat deze in de webwinkel verschijnen, grondig getest door de eigenaren. Wil je eens zo’n wasbare luier voelen en bekijken? Maak een afspraak met de Haarlemse Kaatje Katoen consulent Anna Ankoné via het e-mailadres kaatjeconsulenthaarlem@gmail.com. Zij deelt meteen handige tips en tricks.