-

Deel de buzz...

-
U bent nu hier: Groene Gids > Zakelijk en Dienstverlening > Madal Bal

Madal Bal B.V.Madal Bal

n.v.t.
H.N. Werkmanweg 17
2031 BA Haarlem
023-5160360
www.madalbal.nl
info@madalbal.nl

Madal Bal is de trotse importeur van Dilmah thee in Nederland.
Dilmah is een familiebedrijf uit Sri Lanka, opgericht met als doel de kwaliteit weer terug te brengen in de theemarkt. Dilmah doet dat door de beste thee te nemen, en deze meteen na de pluk zelf ter plaatse te  verwerken en te verpakken.

De oprichterDilmah is ook vooral echte ethische thee. Theeboeren leiden veelal een armoedig bestaan omdat hun oogst opgekocht wordt door handelaren die zo min mogelijk betalen; soms nog minder dan de kostprijs van de boeren. Met behulp van gedegen marketing en door het toekennen van een merknaam aan de thee maken handelaren veel winst. Deze winst wordt echter in andere landen, buiten Sri Lanka gemaakt! Dilmah thee wordt verbouwd en verpakt in Sri Lanka en de marketing vindt plaats door de eigen familie, onder eigen merknaam. De opbrengsten van de thee die geëxporteerd wordt, blijven in Sri Lanka. Via de MJF Charitable Foundation (www.mjffoundation.org) wordt de winst gedeeld met de medewerkers op de theeplantages en besteed aan een veelheid van projecten voor de Sri Lankaanse bevolking.
Ook is een belangrijk doel voor Dilmah om het respect voor de leefomgeving te koesteren en de bescherming ervan zeker te stellen, door het harmonieus samenleven van mens en natuur op Sri Lanka te bevorderen (zie www.dilmahconservation.org).

 

logo EKO