-

Deel de buzz...

-
U bent nu hier: Over ons > Haarlem Duurzaam Festival > Nieuws

Nieuws25 juli 2017 - Verzin een nieuwe naam voor het Haarlem Duurzaam Festival

Op zondag 1 oktober is op de Grote Markt het Haarlem Duurzaam Festival. Vol met duurzame activiteiten, producten en diensten. We willen voor volgende jaren graag een verrassende naam. Wat is nu echt een goede naam voor dit Haarlemse duurzame festival? Aan jou de eer. Als jouw naam het wordt, win jij een half jaar lang een gratis biologische maaltijdbox. 

 

We willen graag een naam die je misschien niet zo snel verwacht, een naam met optimisme en een naam die blijft hangen. Ook is het fijn als de naam refereert aan dát wat we graag met het festival willen uitstralen: wonen zonder aardgas, groen en gezond leven, verbondenheid, betrokkenheid, duurzaam en circulair leven, samen met alle Haarlemmers, etc. En goed om te weten: deze naam gaat de komende tien jaar mee!

Doe mee en verzin een naam.

 


 

6 juli 2017 - Ook acteur Fred Rosenhart, de Groene Mug van het eerste uur, is aanwezig

 

Speciaal voor deze jubilieumeditie is de Groene Mug nog een keer aanwezig.Sinds mei 2009 hijst Fred Rosenhart zich met regelmaat in het 22 kilo wegende kostuum van de Groene Mug. Sindsdien volgden vele festivals. Overal waar hij kwam, ging de Groene Mug op de foto met bezoekers, die ‘hun’ foto terug konden vinden op internet. Nu komt hij vooral nog op scholen langs.

Het levend symbool zijn van de Haarlemse duurzaamheid heeft Fred Rosenhart zelf ook tot een openbaringsmoment gebracht. “Sinds de geboorte van de Groene Mug ben ik erin gegroeid. Net als een kind dat vanaf de geboorte opgroeit met een bepaald geloof. Ik ben me gaan verdiepen in het onderwerp en ging ook mijn huis isoleren en energiezuinige lampen gebruiken."  Fred Rosenhart is te vinden in de kraam van de Groene Mug.

 


 

3 juli 2017 - Haarlem Duurzaam Markt dit jaar Haarlem Duurzaam Festival

 

Op zondag 1 oktober organiseert de Groene Mug samen met organisatoren van het eerste uur - B-O-B Promotie & Entertainment en MKB Haarlem - en ParkLab een duurzaamheidsfestival. Het is de tiende editie van de Haarlem Duurzaam Markt. Om het lustrum te vieren wordt de markt in een nieuwe stijl gegoten. Met meer activiteiten, inspirerende sprekers in de Vishal en leuke muziek. Bezoekers kunnen gratis genieten en worden uitgenodigd mee te doen. Bij de meeste stands is wel iets te ervaren. Het festival op de Grote Markt is duurzaam, inspirerend en verrassend!


De organisatoren nodigen duurzame ondernemers, initiatieven, organisaties, producten en diensten van harte uit om deel te nemen. Meld je aan voor een marktkraam.
Het aanbod varieert van duurzame tassen en fietsen tot operatie Steenbreek (tegel eruit, plantje erin) en eendjes vissen. Ook kun je biologische hapjes proeven, zoals Bugalicious insecten hapjes. Voor de kinderen zijn er ook activiteiten.

 

De organisatie van het Haarlem Duurzaam Festival is een co-productie van:

  • B-O-B, BOB Promotions & Entertainment, met Bonnie Wiegel. Bij B-o-b kan je je inschrijven voor een marktkraam. Je kunt ook het aanmeldformulier op deze website gebruiken.
  • MKB Haarlem, met Faridah Azmullah.
  • ParkLab, met Maarten Claus en Matya Grabijn. Bij Parklab kan je terecht als je een leuke activiteit hebt voor bijvoorbeeld kinderen of een leuk idee. Je kunt je idee doorgeven via dit formulier.
  • De Groene Mug organiseert het festival, verzorgt de communicatie over het festival en legt verbindingen tussen allerlei duurzame initiatieven.