-

Deel de buzz...

-
U bent nu hier: Over ons > Haarlem Duurzaam Festival > Nieuws

NieuwsNieuwsbrief met laatste nieuws over festival

Lees de nieuwsbrief van de Groene Mug. Alles over het Haarlem Duurzaam Festival. Tot zondag op de Grote Markt!


 

Interessante sprekers in Vishal, mis het niet!

 

In de Vishal kun je je laten inspireren door sprekers uit het hele land. Meld je alvast aan of kom op tijd zondag!

Het programma:

Vanaf 12.15 uur: inloop
12.30 - 13.00 uur eerste spreker: Lennart Graaff (foto links)

Lennart Graaff trapt deze duurzame Creatieve Universiteit editie af als eerste spreker. Lennart is onder andere founding partner van BLOC, het bedrijf achter The Dutch Windwheel en The Dutch Mountains.


13.15 - 13.45 uur tweede spreker: Ruud Koornstra

Ruud Koornstra volgt als tweede spreker. Hij is de eerste Nationale Energiecommissaris en voorzitter van de Raad van Bestuur van het European Center for Climate Change Solutions. "Hoezo kan Nederland niet in vijftien jaar volledig duurzaam zijn?"- aldus Ruud onlangs in de Volkskrant.


14.00 - 14.30 uur spreker 3: Marjan de Boer
Deze Haarlemse biologe vertelt vandaag over voedselverspilling & circulaire economie.

 

14.45 - 15.15 uur spreker 4: Martijn Aslander
Martijn Aslander is stand-up filosoof, boardroom sparring partner en mede-auteur van de bestseller Nooit Af. Hij bouwde handmatig het grootste hunebed ter wereld, stond aan de wieg van Lifehacking.nl en is mede-oprichter van Permanent Beta.


15.30 - 16.00 uur spreker 5: Merijn Everaarts (foto rechts)
Toen Merijn Everaarts in 2009 een documentaire zag over de plastic soep sloeg hij steil achterover. En eenmaal rechtop viel hem op hoeveel plastic wegwerpflesjes we eigenlijk gebruiken. Tijd voor actie in de vorm van Dopper! Dopper is een duurzame bpa-vrije fles van Dutch design en gevestigd in Haarlem.


16.15 - 16.45 uur spreker 6: Alex Matatula
Alex Matatula komt vertellen over het initiatief FLOW waar hij bij betrokken is. Een nieuw platform dat als doel heeft om wereldwijd autovrije straten te creëren. FLOW’s missie is om steden leefbaarder te maken door middel van o.a. reductie CO2-uitstoot.
 

Powered by Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Meld je aan en meer info: www.meetup.com/Klein-Haarlem-Meetups. Kijk op deze pagina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Uniek: film Tomorrow in Pathe om 17.15 uur

 

De film Tomorrow draait speciaal voor het Haarlem Duurzaam Festival alleen op zondag 1 oktober om 17.15 uur in Pathe. Het is een documentaire met positieve alternatieve en creatieve manieren om op lokaal niveau op te treden om wereldwijd het verschil te maken. Je kunt online een kaartje voor de normale prijs reserveren. Je kunt ook een kaartje aan de kassa kopen, dan kost dat 7 euro! Mis deze kans niet om deze prachtige documentaire op het witte doek te zien.

21/9/17

 

 

 

 

 


 

Het programma is bekend

 

Bekijk het hele programma. De hele middag zijn er veel leuke activiteiten. Neem vooral ook je kinderen mee, want voor hen is er ook genoeg te doen. Zo kun je pannenkoeken bakken op inductie samen met je kinderen. Of stap in de bus van NZH Museum om te kijken of jij ook zonnepanelen op het dak van een ander wilt. Er is de hele dag muziek. En om 17.15 uur kan je je duurzame dag afsluiten met de film Tomorrow.

20/9/17


 

 

Verzin een nieuwe naam voor het Haarlem Duurzaam Festival

 

Op zondag 1 oktober is op de Grote Markt het Haarlem Duurzaam Festival. Vol met duurzame activiteiten, producten en diensten. We willen voor volgende jaren graag een verrassende naam. Wat is nu echt een goede naam voor dit Haarlemse duurzame festival? Aan jou de eer. Als jouw naam het wordt, win jij een half jaar lang een gratis biologische maaltijdbox. 

 

We willen graag een naam die je misschien niet zo snel verwacht, een naam met optimisme en een naam die blijft hangen. Ook is het fijn als de naam refereert aan dát wat we graag met het festival willen uitstralen: wonen zonder aardgas, groen en gezond leven, verbondenheid, betrokkenheid, duurzaam en circulair leven, samen met alle Haarlemmers, etc. En goed om te weten: deze naam gaat de komende tien jaar mee!

Doe mee en verzin een naam.

25/7/17


 

Fred Rosenhart, de Groene Mug van 1e uur is ook aanwezig

 

Speciaal voor deze jubilieumeditie is de Groene Mug nog een keer aanwezig.Sinds mei 2009 hijst Fred Rosenhart zich met regelmaat in het 22 kilo wegende kostuum van de Groene Mug. Sindsdien volgden vele festivals. Overal waar hij kwam, ging de Groene Mug op de foto met bezoekers, die ‘hun’ foto terug konden vinden op internet. Nu komt hij vooral nog op scholen langs.

Het levend symbool zijn van de Haarlemse duurzaamheid heeft Fred Rosenhart zelf ook tot een openbaringsmoment gebracht. “Sinds de geboorte van de Groene Mug ben ik erin gegroeid. Net als een kind dat vanaf de geboorte opgroeit met een bepaald geloof. Ik ben me gaan verdiepen in het onderwerp en ging ook mijn huis isoleren en energiezuinige lampen gebruiken."  Fred Rosenhart is te vinden in de kraam van de Groene Mug.

6/7/17


 

Haarlem Duurzaam Markt dit jaar Haarlem Duurzaam Festival

 

Op zondag 1 oktober organiseert de Groene Mug samen met organisatoren van het eerste uur - B-O-B Promotie & Entertainment en MKB Haarlem - en ParkLab een duurzaamheidsfestival. Het is de tiende editie van de Haarlem Duurzaam Markt. Om het lustrum te vieren wordt de markt in een nieuwe stijl gegoten. Met meer activiteiten, inspirerende sprekers in de Vishal en leuke muziek. Bezoekers kunnen gratis genieten en worden uitgenodigd mee te doen. Bij de meeste stands is wel iets te ervaren. Het festival op de Grote Markt is duurzaam, inspirerend en verrassend!


De organisatoren nodigen duurzame ondernemers, initiatieven, organisaties, producten en diensten van harte uit om deel te nemen. Meld je aan voor een marktkraam.
Het aanbod varieert van duurzame tassen en fietsen tot operatie Steenbreek (tegel eruit, plantje erin) en eendjes vissen. Ook kun je biologische hapjes proeven, zoals Bugalicious insecten hapjes. Voor de kinderen zijn er ook activiteiten.

 

De organisatie van het Haarlem Duurzaam Festival is een co-productie van:

  • B-O-B, BOB Promotions & Entertainment, met Bonnie Wiegel. Bij B-o-b kan je je inschrijven voor een marktkraam. Je kunt ook het aanmeldformulier op deze website gebruiken.
  • MKB Haarlem, met Faridah Azmullah.
  • ParkLab, met Maarten Claus en Matya Grabijn. Bij Parklab kan je terecht als je een leuke activiteit hebt voor bijvoorbeeld kinderen of een leuk idee. Je kunt je idee doorgeven via dit formulier.
  • De Groene Mug organiseert het festival, verzorgt de communicatie over het festival en legt verbindingen tussen allerlei duurzame initiatieven.

3/7/17