-

Deel de buzz...

-
U bent nu hier: Over ons > Partners > Gemeente Haarlem

Gemeente HaarlemGemeente Haarlem
De gemeentelijke organisatie is al zoveel als mogelijk klimaatneutraal en geeft daarmee graag het goede voorbeeld.Wat doet de gemeente?
Haarlem werkt aan het energiezuinig maken van de openbare verlichting. Haarlem is daarin vooruitstrevend. De gemeente werkt met dimmers – zodat in de nacht minder energie wordt verbruikt – en met energiezuinige én milieuvriendelijke lampen. Het gemeentelijk wagenpark rijdt nu op aardgas en in de toekomst wil de gemeente groen gas gebruiken. De gemeente koopt 100 procent groene stroom in. Haarlem doet aan duurzame inkoop zoals de aanschaf van energiezuinige pc’s en Max Havelaar koffie. Er is energiezuinige verlichting in de eigen gebouwen, gebruik van ledlampen in verkeersregelinstallaties en parkeermeters gebruiken – waar mogelijk – een eigen zonnepaneel.

 

Groene Mug activiteiten
Met de Groene Mug wil de gemeente iedereen prikkelen energie te besparen en daarmee een steentje bij te dragen aan de doelstelling van de klimaatneutrale stad. De gemeente is juridisch eigenaar van de Groene Mug en beheert deze ook. Met als doel een open, duurzaam platform te bieden aan heel Haarlem. In de stadskantoren Raakspoort en Zijlpoort bespaart de gemeente extra energie. Met een warmte/koude opslag wordt in de winter gebruikgemaakt van in de zomer opgeslagen warmte en andersom.  
 

 

Subsidies en financiën
Je neemt thuis een energiebesparende maatregel. Maar hoe betaal je die? Vraag subsidie aan of regel een aantrekkelijke financiering. De energiesubsidiewijzer wijst je de weg. Kijk ook op Subsidies. Daar vind je alle actuele informatie over het afsluiten van een Duurzaamheidslening en/ of het aanvragen van subsidies.


 

Gemeente Haarlem