-

Deel de buzz...

-
U bent nu hier: Nieuws

NieuwsKiesVoorKlimaat.nu campagne van start | 04-01-2018
Nieuws >>

Bijna 40 wethouders van veel verschillende politieke partijen spreken zich uit voor concrete actie tegen klimaatverandering. Zij vertellen in een landelijke campagne in ruim dertig gemeentes wat zij doen om klimaatverandering tegen te gaan. Met deze “Kies voor Klimaat” campagne in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen laten bestuurders samen met bedrijven en anderen zien dat het klimaat niet links of rechts is. In elke gemeente werkt wel een bevlogen wethouder die hard werkt om klimaatverandering
een halt toe te roepen. Zij maken het verschil.


CY Sikkema NassaulaanKlimaat is niet links of rechts

Bepaalde overheidstaken, zoals dijkbescherming tegen overstromingen, zijn niet links of rechts, maar gewoon noodzaak. Zo is het ook met het tegengaan van klimaatverandering. Alle partijen zijn nodig om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Urgenda komt dan ook heel veel  lokale bevlogen wethouders tegen van alle politieke partijen die zich actief inzetten voor wind- of zonneparken, voor duurzaam rijden of energiebesparing. In de huidige campagne doen wethouders mee van D66, VVD, CDA, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie en van lokale partijen.
 
Wethouders die het verschil maken

Sommige wethouders vinden dat 100% duurzaam energie opwekken al in 2030 nodig en mogelijk is en zetten zich in voor een versnelde energietransitie. Cora-Yfke Sikkema (Haarlem, GroenLinks) kiest voor groene schoolpleinen en milieueducatie. Arend-Jan van der Vlugt (CDA) werkt hard om zijn eiland Goeree-Overflakkee in 2020 al volledig energieneutraal te maken, met windmolens, zonneparken en een getijdencentrale. Floor Bal (Velsen, lokale partij LGV) wint warmte uit het riool. Paulus Jansen (Utrecht, SP) en Albert Smit (Assen, PvdA) bouwen energiezuinige en betaalbare sociale woningen. Abdeluheb Choho, wethouder in Amsterdam (D66), geeft subsidie aan Amsterdammers om van het aardgas af te gaan en Boaz Adank (Breda, VVD) plaatst slimme en zuinige openbare verlichting.
 
Niet alleen wethouders
Naast de drieëndertig wethouders doen ook ondernemers, bekende Nederlanders, bestuurders van grote bedrijven en boeren mee aan de campagne. Zo spreken de CEO’s van DSM, Unilever, Philips, KPN, Postnl en IKEA zich uit voor het klimaat. Ook doet de boer van Kipster, de eerste klimaatneutrale kippenstal, mee. En vlogger Lisa, die klimaatvriendelijk plantaardig eten promoot.

Kijk voor alle deelnemers op http://kiesvoorklimaat.nu/
 


Laatst bijgewerkt op: 04-01-2018


Alle nieuwsberichten...